Ga naar de inhoud

Blog

In een uitgebreide serie blogs deelt deRijder tips en ervaringen zodat jij vertrouwd én ontspannen op jouw motorfiets stapt.

Het grote brein achter motorrijden – deel 2

Ondanks verschillen in gebruik en eigenschappen hebben alle motoren één gemeenschappelijke deler: de mens als bestuurder. Hoewel we de motor met ons lichaam van richting veranderen, is het eigenlijk ons brein dat vertelt hoe we daar naartoe bewegen. De informatie wáár je brein naartoe moet bewegen bepaald je brein via je ogen.

Lees verder

Het grote brein achter motorrijden – deel 1

Of je nou graag met de motor toert, racet of off-road rijdt: voor veel motorrijders is er niets mooiers dan het gevoel van vrijheid dat ze ervaren zodra ze op hun machine stappen. Ondanks grote verschillen in doel en eigenschappen hebben alle motoren één ding gemeen: de mens als bestuurder.

Lees verder

Motorrijden in een groep? Zo doe je dat!

Toeren met de motor staat voor ons motorrijders gelijk aan een ultiem gevoel van vrijheid. Dat gevoel ervaar je als je alleen op de motor zit, maar nog veel leuker is motorrijden in een groep! Zeg nou zelf, wat is er gaver dan je passie kunnen delen met anderen? Eén ding is zeker: ook als je met een groep andere motorrijders de weg op gaat, veiligheid staat altijd voorop.

Lees verder

Bochten rijden met je motor? Laat deze tips je helpen!

Bij het motorrijden door bochten komt meer kijken dan je wellicht in eerst instantie zou denken. Wil je ontspannen en op een gecontroleerde manier door bochten motorrijden, dan zul je aan je bochtentechniek moeten werken. In deze blog vertel ik meer over de vaardigheden die je nodig hebt om met nóg meer controle en vertrouwen door bochten te rijden op je motor.

Lees verder

Wat is een goede remtechniek op de motor?

Voor je de veiligheid is een goede remtechniek op de motor onmisbaar. Als je vooruit wil komen, zul je ook moeten weten hoe je moet remmen. Vanwege de balans op de motor, komt hierbij meer kijken dan bij het remmen in een auto. In deze blog lees je alles over een goede remtechniek op de motor.

Lees verder