Blog

In een uitgebreide serie blogs op MotoShare, deelt déRijder zijn tips en ervaringen zodat jij veiliger én ontspannen op die fiets stapt. Iedere week wordt er een nieuwe blog online gezet.

Even voorstellen: nieuwe blogger Eric Smulders

31 Oktober 2018

We hebben een nieuwe blogger! Eric Smulders is zijn naam, specialist in veilig leren motorrijden en dé man achter déRijder. Al dertig jaar is motorrijden zijn grote passie en die wil hij graag delen door anderen veilig te leren motorrijden. In zijn blog deelt Eric zijn tips en ervaringen zodat jij veiliger én ontspannen op die fiets stapt. Maar eerst: wie is Eric?
Lees verder

Veilig motorrijden begint met goede kijktechniek, balans en overzicht

31 October 2018

Motorrijden is één, maar veilig motorrijden is een tweede. Maar, veilig motorrijden kun je leren. Alles staat of valt – letterlijk – bij een goede voertuigbeheersing. Daar komt een aantal zaken bij kijken. Wil je ontspannen maar veilig leren motorrijden, dan zul je moeten werken aan je kijktechniek, je balans en ervoor moeten zorgen dat je overzicht houdt. Eric Smulders, a.k.a. déRijder, geeft je tips hoe je dat doet.
Lees verder

Goede zithouding en bediening van de motor? Tips van instructeur Eric!

15 November 2018

In deze blog geef ik je tips over de juiste houding als je op de motor zit en hoe je je vriend (met liefde) bedient.
De volgende punten worden behandeld:

  • Waarom de zithouding belangrijk is
  • Tips voor een goede zithouding
  • Juiste bediening van de motor

Lees verder

Hoe houd je de motor in balans? Wij leggen uit!

27 November 2018

Alles draait om balans in het leven.. toch? Zo ook bij motorrijden. In mijn eerdere blog had ik het over balans bewaren als je op de motor zit en hoe belangrijk het is dat je hiervoor goed voor je uit blijft kijken (lees dat blog hier). Dit keer ga ik in op een andere balans, namelijk die van je motor zelf.
Vergelijk motorrijden even met fietsen. Fiets je heel langzaam, dan is het lastiger om je evenwicht te bewaren dan wanneer je op normale snelheid fietst. Als je motorrijdt, geldt precies hetzelfde. Maar, hoe komt dat nou? In deze blog worden de volgende punten behandeld:

Lees verder