Ga naar de inhoud

Opfriscursus motorrijden

Ondervind jij problemen tijdens het motorrijden? Mis je vertrouwen? Kun je er niet 100% van genieten?

Lees verder
Locatie Omgeving Boxtel
Duur 4 uur
Inschrijfgeld €279,-
Halve dag clinic
Eén-op-één aandacht
Training op maat
Ook mogelijk om alle skills op te frissen

Veel motorrijders kloppen aan bij deRijder omdat ze problemen ervaren tijdens het motorrijden. Ze missen vertrouwen op bepaalde vlakken, kunnen niet volledig genieten van het motorrijden en willen heel graag een gespecialiseerde analyse van het probleem en advies op maat voor een oplossing.

Dit kunnen mentale obstakels zijn, zoals angst om in de bergen te rijden of een nare ervaring met rijden door bochten. Maar ook fysieke problemen komen voor, doordat de motorrijder niet ontspannen op de motor zit of zich niet helemaal veilig of comfortabel voelt met een duopassagier achterop.

deRijder helpt je met analyse van het probleem, en samen werken we aan de oplossing! Ga voor onze opfriscursus motorrijden!

Wat kan een opfriscursus motorrijden je opleveren?

Met een opfriscursus ga je goed voorbereid en met vertrouwen motorrijden! Samen zorgen we er voor dat jij weer vol vertrouwen kan genieten van de vrijheid! Geheel op maat, persoonlijk en discreet!

Opfriscursus motorrijden op maat met een intake en advies

De opfriscursus is geheel op maat! Tijdens een 1 op 1 intake analyseren we samen het probleem en bepalen de weg naar de oplossing. Je duopassagier is ook van harte welkom tijdens deze intake, vaak hebben jullie samen een aandeel in de oplossing.

We starten met een persoonlijk gesprek. Onder het genot van een kop koffie/thee bespreken we de aard en achtergrond van het probleem, om goed te begrijpen in welke richting we de oplossing moeten zoeken. Heb je een nieuwe motor of nieuwe duopassagier? Heb je een nare ervaring tijdens het motorrijden of heb je iets naars zien gebeuren? Dit kan allemaal van belang zijn.

Vervolgens doen we enkele eenvoudige checks met je motorfiets. Zo kan bijvoorbeeld de bandenspanning of de instelling van de vering al zeer bepalend zijn voor het gedrag van de motorfiets en jouw gevoel met je motorfiets beïnvloeden.

Aansluitend rijden we een speciale testroute op de motor om verdere mogelijke oorzaken vast te stellen. Tijdens deze rit krijgen we jouw rijstijl goed in beeld, evenals de eventuele obstakels die je tijdens het rijden ondervindt. Ook hierin betrekken we je eventuele duopassagier.

Na afloop van de rit analyseren we alle informatie en krijg je advies voor de mogelijke oplossing(en) en pakken dat meteen aan in de resterende tijd!

Alle skills aanpakken in de opfriscursus motorrijden

Wil je alle skills aanpakken? Dat kan ook! In deze opfriscursus gaan we zonder de uitgebreide intake en analyse aan de slag met je voertuigbeheersing en het rijden op de openbare weg. Zo kun je weer rustig wennen en vertrouwen krijg in jezelf. En ga je goed voorbereid weer starten met motorrijden!

In de motor opfriscursus starten we met je voertuigbeheersing. Zo word je weer ‘eigen’ met je motorfiets. Kijken en waarnemen komen onder andere aan bod. Daarna gaan we aan de slag met de techniek voor manoeuvreren op lage snelheid. We oefenen de bochtentechniek en doen rem oefeningen.

Een goede beheersing is erg belangrijk om goed te kunnen manoeuvreren en functioneren in het verkeer. Hoe beter je de motor beheerst, hoe meer je de vrijheid ervaart van het motorrijden!

Het tweede deel van de motor opfriscursus gaan we de weg op. Hier kun je weer rustig wennen aan het drukke verkeer. Je hebt natuurlijk via een oortje contact met de instructeur die aanwijzingen geeft.

Aandachtsgebieden in deze tweede helft van de opfriscursus op de motor zijn de juiste plaats op de weg en het nemen van bochten. Ook komen de vaardigheden aan de orde die nodig zijn om vroeg motor-specifieke risico’s te herkennen, hierop tijdig te reageren, en daardoor meer ontspannen en veiliger te rijden.

Meer verdieping nodig?

Wat je behoefte ook is, deRijder helpt je zodat jij weer vol vertrouwen en met plezier op de motor zit, en volop kunt genieten van motorrijden. Wil je meer verdieping? Meld je dan aan voor een van de motortrainingen of motorreizen van deRijder.

 

Inschrijven

Ervaringen

Van deelnemers die je voorgingen.

Hele leerzame en fijne training! Ik wilde meer vertrouwen krijgen in bochten rijden, en dat is gelukt! Fijne opbouw in de training, vertrouwen krijgen, je motor het werk laten doen. Goede en opbouwende feedback en niet te vergeten, handige tips. Ontzettend veel plezier gehad. Wat is het toch heerlijk om motor te rijden! Bedankt!

Daphne

Super fijne dag gehad. Eric legt alles goed, rustig, en in delen uit. Veel tijd om te oefenen en zat meteen een stuk relaxter op de motor. Deze dag was echt een cadeautje aan mezelf.

Cindy

Wat een topdag! Veel geleerd, ervaring opgedaan en opnieuw zelfvertrouwen gekregen. Thanks!

Nancy

Ze leggen dingen rustig uit, nemen de tijd voor je en gaan in op de dingen die je zelf lastig vindt en persoonlijke verbeterpunten. Een aanrader als je nóg beter motor wilt leren rijden of bepaalde angsten hebt.

Dion

Ik raad deze training ten zeerste aan aan iedereen die zijn vaardigheden en vaardigheden op een motorfiets wil verbeteren.

Alastair

Ik wilde countersturen goed onder de knie krijgen. Aan het einde van de dag had ik super vloeiende, snellere bochten en voelde ik me veel zekerder 😁👍 Thanx nogmaals!

Dorine

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de clinic gegeven?

  De opfrisles motorrijden wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze opfrisles motorrijden geschikt?

  Deze opfriscursus voor de motor is speciaal bedoeld voor motorrijders die problemen ondervinden tijdens het rijden of vertrouwen missen, en heropstappers die na een stop weer wil gaan motorrijden.

 • Wat als ik nog geen eigen motor of beschermende kleding heb?

  We hebben perfect onderhouden motoren (Yamaha MT-07) voor je klaarstaan voor de opfrisles motorrijden. Deze vallen in de rijbewijscategorie A (zwaar). Hiervan is 1 exemplaar verlaagd zodat ook kleinere kandidaten goed met de voeten aan de grond kunnen.

  Ook hebben we beschermende motorkleding voor klaarliggen. Je kunt gedurende de training gebruik maken van de spullen uit de garderobe van deRijder, daaraan zijn geen kosten verbonden. Je brengt alleen eigen schoeisel mee die de enkels bedekken, bij voorkeur motorschoeisel voorzien van enkel protectie.

opfriscursus motorrijden - motor opfriscursus - opfriscursus motor - opfrisles motorrijden
opfriscursus motorrijden - motor opfriscursus - opfriscursus motor - opfrisles motorrijden
opfriscursus motorrijden - motor opfriscursus - opfriscursus motor - opfrisles motorrijden
opfriscursus motorrijden - motor opfriscursus - opfriscursus motor - opfrisles motorrijden
opfriscursus motorrijden - motor opfriscursus - opfriscursus motor - opfrisles motorrijden