Duurzaamheid

Naast Vergroten van je Vrijheid is er nog iets waar deRijder veel waarde aan hecht, en dat is duurzaamheid.

In dit kader wil deRijder graag de CO2-uitstoot van de motorfiets compenseren.

Daarom doneert hij aan de stichting Trees for All.

Maar deRijder draagt op meer manieren bij aan een beter milieu.

Zo heeft deRijder een zgn. paperless office en bespaart op die manier op papier en inkt. Bovendien investeert deRijder in biologisch afbreekbare reinigings- en onderhoudsmiddelen voor de motorfiets . Een beter milieu begint immers nog altijd bij jezelf.

ton CO2 compensatie

CO2 compensatie 2021

Met CO2 compensatie van Trees for All wordt CO2-uitstoot gecompenseerd via CO2-credits. Dat heet gecertificeerde compensatie. Alle herbebossings- en boslandbouwprojecten voor CO2-compensatie van Trees for All zijn gecertificeerd.

Trees for All werkt met Plan Vivo. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie. Deze zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit.
Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat de CO2-uitstoot van deRijder daadwerkelijk is vastgelegd en wordt gerealiseerd.

Met onze bijdrage compenseren we de CO2 uitstoot van al onze motorrijlessen en motorreizen van 2021. Totaal gaat het om zo’n 150.000 kilometer op de teller, wat neerkomt op 27 ton uitstoot.
Zo doen we samen iets goeds terug voor het milieu!

Wil je zelf ook CO2 uitstoot compenseren? Dat kan!
Ga naar https://treesforall.nl/compenseer-co2/

bomen gepland door deRijder

Een boom in Nederland, een boom in het buitenland!

1-2-Tree is er voor iedereen die de wereld groener wil achter laten, particulier of zakelijk. Jaarlijks verdwijnen er 10 miljard bomen. Met dit project gaat Trees for All verdere ontbossing van onze aarde tegen. 

Met 1-2-Tree zorg je voor 2 bomen per persoon per jaar. 1 boom tastbaar én dichtbij in Nederland en 1 dáár waar de bomen meer CO2 opnemen. In dit geval is dat in Bolivia, waar de geplant boom bijdraagt aan herbebossing van het tropisch regenwoud en een verbeterde sociaal-economische positie van Boliviaanse boeren.