Vrijheid…

Vrijheid om te bewegen is ons grootste goed, een mensenrecht!

Deze vrijheid ervaar je met je motor als compagnon.
Samen trek je erop uit, op jouw moment en op jouw manier.

deRijder vergroot jouw vrijheid met gespecialiseerde motortrainingen! Samen Veilig Vooruit!

Samen Veilig Vooruit

Het Veilig Vooruit  programma is gericht op beheersing van je voertuig én op beheersing van de verkeerssituatie. Alleen deze totaalaanpak zorgt voor een veiligere plek op de weg als motorrijder, zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Met een gevarieerd aanbod van motortrainingen, clinics, persoonlijke maatwerk oplossingen en workshops biedt deRijder gespecialiseerde oplossingen.

Dit voor zowel beginnende- als gevorderde motorrijders, alsmede bedrijven in de motorbranche.

Voertuig beheersing + situatie beheersing = Veilig Vooruit!
Voertuig beheersing
 • Zithouding en bediening
 • Balans technieken
 • Stuur technieken
 • Rem technieken
Situatie beheersing
 • Kijken en waarnemen
 • Zichtbaar zijn & zicht halen
 • Gevaar herkenning
 • Tijdig maatregelen nemen
 • Mentale training
Veilig Vooruit
 • Veiliger motorrijden
 • Ontspannen motorrijden
 • Verhoogde persoonlijke veiligheid!

Wie is deRijder?

Of je nou je motorrijbewijs wil behalen, een beginnende motorrijder óf ervaren motorrijder bent; íedereen die zijn vrijheid wil vergroten en plezierig en veilig wil motorrijden, is bij deRijder aan het juiste adres.

De man achter deRijder is
Eric Smulders, specialist in motorrijden!

“Motorrijden is al ruim 30 jaar mijn passie! Het hoort bij mij, het zit in mijn bloed. Opgegroeid tussen bromfietsen en (cross)motoren wilde ik van kinds af aan motorcoureur worden. Op mijn 9e jaar begon ik met sparen om met 18 jaar motor te kunnen rijden. Dat is gelukt en sindsdien heeft er altijd minstens één motorfiets in de garage gestaan. Inmiddels heeft Europa weinig geheimen meer, en ook in Azië zijn veel kilometers afgelegd.”

Motorrijinstructeur

“Na een loopbaan in het bedrijfsleven heb ik van mijn hobby en passie mijn werk gemaakt. Om dit werk op een professionele manier te kunnen doen ben ik opgeleid tot motorrijinstructeur (WRM) en KNMV gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI), en gebruik ik mijn 30 jaar ervaring.”

“Ik help je graag jouw passie te verwezenlijken en vrijheid te vergroten met gespecialiseerde motortrainingen!”

Motorrijopleiding en motortrainingen

“Mijn verantwoordelijkheid gaat verder dan alléén de basisvereisten meegeven en opleiden om het motorrijbewijs te behalen. Ik verzorg een volledig opleidings- en trainingsprogramma, dat draait om drie principes: Beter, Leuker en Veiliger.

Dit moet ertoe leiden dat motorrijders meer vrijheid ervaren, en door beter te rijden met meer plezier op de motor stappen en veiliger rijden. 

Om dit te bereiken werk ik samen met partners die deze visie ondersteunen en ga ik te werk zoals ik ben: professioneel, betrouwbaar, nauwkeurig, gestructureerd, mensgericht en resultaatgericht.”

Motortrainingen en motorclinics

Met een uitgebreid aanbod motortrainingen en motorclinics helpt deRijder je Veilig Vooruit. Voor meer informatie, zie motortrainingen.

Persoonlijk advies, maatwerk oplossing

Naast de motortrainingen is ook maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld persoonlijk advies als je problemen ervaart tijdens het motorrijden. deRijder helpt je met een gespecialiseerde analyse hiervan voor een oplossing geheel op maat! Voor meer informatie, zie persoonlijk advies.

Workshops en info-sessies

Kennisoverdracht is een belangrijke factor om Veilig Vooruit  te komen. Dit kan theoretisch, praktisch of een combinatie hiervan zijn; kennis kan je bewuster maken en de start vormen van een ontwikkelproces. Voor meer informatie, zie workshops.

Motorrijden met een privé gids

Gedurende één of meerdere dagen op motorreis met een privé gids? Dat kan! deRijder is gespecialiseerd in motorrijden in Duitsland en neemt je graag mee op motorvakantie of motorreis. Voor meer informatie, zie privé gids.