Ga naar de inhoud

Clinic Bochten in de bergen

Motorrijden in de bergen opfrissen? Bochten in de Bergen verbeteren? Start goed voorbereid aan je motorseizoen of motorvakantie!

Lees verder
Locatie Eifel Duitsland
Duur 1 dag
Inschrijfgeld €279,-
Max. 4 deelnemers per instructeur
Voortdurend persoonlijke aandacht
Ontspannen op motorvakantie
Inclusief lunch

Motorrijden in de bergen, over steile bergpassen met talloze bochten en eindeloze vergezichten; voor veel motorrijders is het de ultieme droom. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar.

Maar motorrijden in de bergen is nog een hele uitdaging en soms verre van ontspannen met stijgen en dalen, schuine hellingen, blinde bochten en haarspeldbochten.

Wil je graag weten wat je precies moet doen om heerlijk ontspannen te kunnen genieten van jouw motortoertocht, motorreis of motorvakantie in de bergen?

Geef je dan nu op voor deze 1-daagse clinic Bochten in de Bergen, een rijvaardigheidstraining in de prachtige Duitse Eifel!

Tijdens deze clinic leer je onder begeleiding de complexe vaardigheden om ontspannen, gecontroleerd en veilig met je motor in de bergen te rijden.

Perfecte voorbereiding op je motorvakantie of je motorreis

Als je met de motor op vakantie gaat, zal de motorreis waarschijnlijk in de bergen zijn of de bergen doorkruisen.
Deze 1-daagse clinic is dan de perfecte voorbereiding op jouw motorvakantie! Maar ook voor het opfrissen van alle vaardigheden is deze clinic uitermate geschikt én een super leuke toertocht aan het begin van het motorseizoen!

Mooie en uitdagende routes

Speciaal voor deze clinic is er een mooie en uitdagende route uitgezet om alle aspecten stapsgewijs onder de knie te krijgen, en met je eigen motorfiets direct in de praktijk te brengen. De (extra) vaardigheden die je tijdens deze dag leert, komen uiteraard ook goed van pas als je in Nederland op de motor stapt.

Hoe ziet de praktijkdag eruit?

De clinic start in de omgeving van Kerkrade met koffie en een korte uitleg. Aansluitend oefenen we de specifieke voertuigvaardigheden in een veilige omgeving. Vervolgens passen we deze direct toe tijdens een mooie en leerzame toertocht van +/-200km. Genieten en leerzaam tegelijk!

Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Stoppen, stilstaan en parkeren op schuine hellingen;
 • Op een goede manier bergop- en bergaf rijden;
 • Meer veiligheid en controle in blinde bochten;
 • Meer veiligheid en beheersing in scherpe en overhaakse bochten, zoals haarspeldbochten

Gedurende de hele clinic sta je via een oortje in contact met je instructeur die je, waar nodig, tips en aanwijzingen geeft.
Bovendien worden er tijdens de tocht video-opnames gemaakt, die op de dag van de clinic gebruikt kunnen worden voor inzicht en evaluatie.

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Ervaringen

Van deelnemers die je voorgingen.

Een fantastische bochten clinic gevolgd bij deRijder. Zelfs in de scherpste bochten zitten we nu vol vertrouwen op de motor. Nu wordt het pas écht leuk!

Roel

Wij hebben een ééndaagse cursus in de Eifel gehad. Eric legt alles helder en duidelijk uit. Iedere motorrijder is blij na zo'n cursus. En nog gezellig ook!

Egbert

de clinic 'Bochten in de bergen' was echt een topdag! Je leert echt veel dingen die je niet alleen in de bergen kunt toepassen, maar ook in het platte Nederland. Aanrader!

Rick

Dagclinic bochten in de bergen was een heel leerzame dag in de Eifel met veel instructie op techniek en veiligheid. Ook gezellig met een leuke groep. Ik heb het gevoel dat ik nu op een veilige manier door de bergen kan toeren.

Mark

Agenda

18 April 2024
4 plaatsen vrij
25 April 2024
4 plaatsen vrij
23 Mei 2024
4 plaatsen vrij
13 Juni 2024
4 plaatsen vrij

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de clinic gegeven?

  De clinic wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze clinic geschikt?

  De clinic is geschikt voor degene die al eens ervaring heeft opgedaan met motorrijden in een bergachtige omgeving, en daarin meer vaardigheden wil verkrijgen. Verwacht wordt dat je met je motorfiets onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen.

  Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor voorzien van type goedgekeurde uitlaat, en zonder zijspan en/of aanhanger.

   

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! Voor een duopassagier geldt een toeslag van €35,-.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor de clinic bedragen €279 per motorfiets. Hierbij inbegrepen zijn alle begeleidende activiteiten en een heerlijke lunch inclusief 2 (niet-alcoholische) drankjes.

  Niet inbegrepen zijn kosten voor het voertuig en overige genuttigde dranken.

Clinic motorrijden
deRijder - Bochten in de Bergen
deRijder - Bochten in de Bergen
deRijder - Bochten in de Bergen
Bergtraining op de motor - Motor bergtraining
deRijder - Clinic Bochten in de bergen