Ga naar de inhoud

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Plus)

Heb je al ervaring met motorrijden in de bergen? Wil je meer controle en vertrouwen met rijden in de bergen? Wil je meer specifieke skills opdoen voor het motorrijden in de bergen, en meer ontspannen rijden? Dan is deze Plus versie iets voor jou!

Lees verder
Niveau Plus
Locatie Urbar (Duitsland)
Kosten €399,-
Gevorderd Expert

Ga je mee met ons op motorreis?

Zin om samen met ons een heerlijk weekend te genieten van motorrijden op mooie wegen in een mooie omgeving? In deze plus variant rijden we uitdagende routes en frissen we je berg-skills op. Daarnaast wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke bergvaardigheden dan in de basis versie.

Heb je de basisreis al gevolgd? Dit is weer een heel andere reis en een perfect vervolg!

Wat kan deze training je opleveren?

De motorreis staat in het teken van heerlijk genieten van motorrijden op mooie wegen in een prachtige omgeving. Daarnaast trainen we tijdens deze reis op de volgende specifieke vaardigheden:

 • Stuurtechniek – countersteering
 • Remtechniek en remgedrag

We frissen de volgende berg-skills op:

 • Motorrijden met hoogteverschillen
 • Bochttechnieken voor blinde bochten
 • Bochttechnieken voor haarspeldbochten

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen, blinde bochten en haarspeldbochten
(reisafstand ca. 290km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Heerlen. Omdat je al de nodige ervaring hebt met motorrijden in de bergen, komen vandaag alle aspecten van motorrijden in de bergen aan de orde: rijden met hoogteverschillen, blinde bochten én haarspeldbochten.

We starten met enkele oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen.

Hierna vertrekken we richting het hotel in Urbar. Direct na Aachen rijden we via de Eifel en Hunsrück over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen, blinde bochten en haarspeldbochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.

We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Dag 2: Stuurtechniek en remtechniek
(reisafstand ca. 200km)

Op zaterdag gaan we dieper in op de stuurtechniek genaamd countersteering. Ook maken we een verdiepingsslag in de remtechniek. Beheersing van beide skills zijn van groot belang tijdens motorrijden in de bergen, veel meer dan in ons vlakke Nederland.

Na het ontbijt starten we met een korte evaluatie van de vorige dag en een stukje theorie over het countersteering en de remtechniek. Daarna doen we enkele oefeningen op een afgesloten terrein om deze voertuigvaardigheden goed toe te passen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een spectaculair mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons.

Dag 3: herhaling van de technieken
(reisafstand ca. 300km)

Na wederom een heerlijk ontbijt vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via Hunsrück en Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige, uitdagende route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Aachen eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

De locatie in Urbar, Duitsland

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in hotel Beckmanns Winzerhaus in Urbar. Dit rustieke hotel in Urbar ligt tegenover de beroemde rots de Loreley aan de rivier de Rijn. Meer informatie over het hotel tref je op loreleyreisen.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. ’s Avonds zetten we onze motoren, indien gewenst, veilig in de garage.

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Ervaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die je voorgingen.

"Meer beheersing en controle heeft écht een boost in zelfvertrouwen gegeven. Ik zit zekerder op de motor na het volgen van de motorreis plus."

Regina

Agenda

14-15-16 April 2023
Volgeboekt
28-29-30 April 2023
Volgeboekt
12-13-14 Mei 2023
Motorrijden met Meiden • Nog 1 plaatsen vrij
26-27-28 Mei 2023
Nog 5 plaatsen vrij
7-8-9 Juli 2023
Motorrijden met Meiden • 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
15-16-17 September 2023
6 plaatsen vrij

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de rijvaardigheidstraining gegeven?

  De training wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze reis geschikt?

  Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis. Deze plus motorreis is namelijk een prachtige, maar ook stevige rit vol met pittige wegsituaties. Voel je nog niet vertrouwd met motorrijden in de bergen, heb je geen of weinig ervaring? Dan is de basisreis het meest geschikt!

  Klik op deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past! Twijfel je? Neem gerust contact op.

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! De kosten voor deRijder komen op €399,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden. De hotelkosten komen op €125,- per persoon.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor deRijder komen op €399,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.

  De hotelkosten komen op €125,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, dan betaal je €150,- per persoon.
  Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

  Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

deRijder motorreis met rijvaardigheidstraining
motorrijden in een groep
deRijder motorreis met rijvaardigheidtraining gevorderden
deRijder motorreis met rijvaardigheidtraining gevorderden
deRijder motorreis met rijvaardigheidtraining gevorderden
deRijder motorreis met rijvaardigheidtraining gevorderden