Ga naar de inhoud

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis)

Is motorrijden in de bergen voor jou nieuw? Of voelt het als een hele uitdaging met hoogteverschillen en complexe bochten? Dan is een mooie motorreis met rijvaardigheidstraining super leuk en heel handig.

Lees verder
Niveau Basis
Locatie Waldbreitbach (Duitsland)
Duur 3 dagen
Inschrijfgeld €389,-
Hotelkosten (p.p.) 1p kamer €192,- (niet inbegrepen)
Hotelkosten (p.p.) 2p kamer €172,- (niet inbegrepen)
Beginner Vroeg gevorderd
3 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
Kleine groepjes, max. 6 deelnemers per instructeur
Voortdurend persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde instructeur

Ga je mee met ons op motorreis?

Zin om samen met ons een heerlijk weekend te genieten van motorrijden op mooie wegen in een mooie omgeving? Tijdens onze reizen trainen we op de specifieke vaardigheden voor motorrijden in de bergen.

Wat kan deze training je opleveren?

De motorreis staat in het teken van heerlijk genieten van motorrijden op mooie wegen in een prachtige omgeving. Daarnaast trainen we tijdens deze reis op de volgende specifieke vaardigheden:

 • Motorrijden met hoogteverschillen
 • Alle bochttechnieken voor blinde bochten
 • Alle bochttechnieken voor haarspeldbochten

En gaan we informatief in op:

 • Stuurtechniek (countersteering)
 • Remtechniek

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen en blinde bochten (reisafstand ca. 220km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Heerlen. Deze eerste dag staat in het teken van het rijden met hoogteverschillen en door blinde bochten.

We starten met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen. Ook enkele aandachtspunten voor stilstaan en parkeren in de bergen komen aan de orde.

Dan vertrekken we richting het hotel in Waldbreitbach. Direct na Aachen rijden we via de Eifel over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen en blinde bochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.
We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Liefhebbers kunnen gratis gebruik maken van de wellnessruimte met sauna en stoombad.

Dag 2: haarspeldbocht dag (reisafstand ca. 200km)

Zaterdag is onze haarspeld dag en staat zoals je verwacht in het teken van haarspeldbochten!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met een korte evaluatie van de vorige dag en een stukje theorie over de specifieke aandachtspunten bij haarspeldbochten. Daarna doen we enkele oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden specifiek voor haarspeldbochten aan te scherpen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons. Ook vandaag is er natuurlijk tijd om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 3: herhaling van de technieken (reisafstand ca. 250km)

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via het Westerwald en de Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Aachen eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

De locatie in Waldbreitbach (Duitsland)

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in het luxe 3-sterren hotel Zur Post in Waldbreitbach. Een prachtig vakwerk-dorp in het idyllische Wiedtal. Meer informatie over het hotel tref je op www.hotelzurpost.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 1 of 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. We kunnen gebruik maken van de van sauna en stoombad. ’s Avonds zetten we onze motoren veilig in de garage.

Meer informatie?

Lees hieronder de veelgestelde voor meer informatie! Daar lees je ook meer over wat er wel/niet inbegrepen zit in de kosten.

 

 

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Ervaringen

Van reizigers die je voorgingen.

"Na de motorreis basis had ik meer zelfvertrouwen en kon ik meer ontspannen motorrijden in de bergen."

Janet

Na de 3 dagen berg training neem nu zo heerlijk de bochten, en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij zekerder én veiliger door de bergen.

Christina

Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder en veiliger op de weg, en meest belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het motorrijden! Deze bergtraining is écht een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie.

Eline

De 3 daagse motorreis met rijvaardigheidstraining gevolgd bij deRijder. Een leerzaam én gezellig topweekend, dat kan ik iedereen aanraden!

Peter

Agenda

6-7-8 Oktober 2023
Nog 2 plaatsen vrij
13-14-15 Oktober 2023
Gereserveerd privé groep • Nog 1 plaats vrij
12-13-14 April 2024
Volgeboekt
19-20-21 April 2024
Motorrijden met Meiden • 6 plaatsen vrij
26-27-28 April 2024
Nog 4 plaatsen vrij
24-25-26 Mei 2024
Nog 4 plaatsen vrij
14-15-16 Juni 2024
Motorrijden met Meiden • 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juni 2024
6 plaatsen vrij
26-27-28 Juli 2024
Nog 3 plaatsen vrij
9-10-11 Augustus 2024
6 plaatsen vrij
23-24-25 Augustus 2024
6 plaatsen vrij
6-7-8 September 2024
6 plaatsen vrij
27-28-29 September 2024
6 plaatsen vrij
11-12-13 Oktober 2024
6 plaatsen vrij

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de rijvaardigheidstraining gegeven?

  De training wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze reis geschikt?

  Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis.

  Kijk op deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past! Twijfel je? Neem gerust contact op.

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! De kosten voor deRijder komen op €389,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden. De hotelkosten komen op €172,- per persoon.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor deRijder komen op €389,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.

  De hotelkosten komen op €172,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, dan betaal je €192,-.
  Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

  Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

deRijder motorreis met rijvaardigheidstraining
motorrijden in een groep
Motorreis door de bergen - Motortrainingen - gevorderde motor training - motor cursus gevorderden - motor rijvaardigheidstraining - motorrijvaardigheidstraining - rijvaardigheidscursus motor - rijvaardigheidstraining motor
motorvakantie met gids