Motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining

Nog nooit in de bergen gereden met de motor?
(Te) weinig vertrouwen met haarspeldbochten, blinde bochten, hellingen en stijgen of dalen?
Een mooie motorreis door de bergen maken maken mét rijvaardigheidstraining?

Dan is deze motorreis uitermate geschikt voor jou!

Motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining

Nog nooit in de bergen gereden met de motor?
(Te) weinig vertrouwen met haarspeldbochten, blinde bochten, hellingen en stijgen of dalen?
Een mooie motorreis door de bergen maken maken mét rijvaardigheidstraining?

Dan is deze motorreis uitermate geschikt voor jou!

Motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining

Een motorreis door de bergen, over steile kronkelige bergwegen met talloze bochten en eindeloze vergezichten; voor veel motorrijders is het de ultieme droom. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar.

Maar dit is nog een hele uitdaging! Zelfs soms verre van ontspannen met stijgen en dalen, schuine hellingen, blinde bochten en haarspeldbochten.

Heb je net je motorrijbewijs gehaald? En wil je graag weten wat je precies moet doen om veilig op je motor door de bergen te toeren?
Dan is een stukje rijvaardigheidstraining bij een motorreis door de bergen best handig.

Heb je al wél eens een bergtocht op de motor gemaakt, dan is er vast wel eens een spannend moment geweest waarna je dacht: deze handeling had veel beter gekund. Bijvoorbeeld bij het nemen van een scherpe haarspeldbocht of blinde bochten. Ook dan is dit interessant!

Wij hebben een mooie motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining voor je samengesteld in de bergen van Duitsland.

Mooie en uitdagende routes

We hebben speciaal voor deze motorreis door de bergen mooie en uitdagende routes uitgekozen om alle aspecten van het rijden in de bergen stapsgewijs onder de knie te krijgen. Deze (extra) vaardigheden die je tijdens dit weekend leert, komen uiteraard ook goed van pas als je weer in Nederland op de motor stapt.

bochten rijden in de bergen motor

Hoe ziet het weekend er uit?

Je leert onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde rijvaardigheidsinstructeur ontspannen op je motor te zitten en gecontroleerd de bochten te nemen. Terwijl je ondertussen geniet van een prachtige motorreis door de bergen.

Gedurende de hele reis sta je via een oortje in contact met je instructeur die je waar nodig tips en aanwijzingen geeft. Zo leer jij de bocht verantwoord en met de juiste techniek te nemen. Bovendien worden er tijdens de tocht video-opnames gemaakt, die je op die dag samen bekijkt en evalueert.

Wat kan deze training je opleveren?

Bekijk de ervaring van een deelnemer aan de training in deze video:

 

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen en blinde bochten (reisafstand ca. 220km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Kerkrade. Deze eerste dag staat in het teken van het rijden met hoogteverschillen en door blinde bochten.

We starten met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen. Ook enkele aandachtspunten voor stilstaan en parkeren in de bergen komen aan de orde.

Dan vertrekken we richting het hotel in Waldbreitbach. Direct na Aachen rijden we via de Eifel over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen en blinde bochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.

We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Liefhebbers kunnen gratis gebruik maken van de wellnessruimte met sauna en stoombad. Meer over het hotel lees je later.

Dag 2: haarspeld dag (reisafstand ca. 240km)

Zaterdag is onze haarspeld dag en staat zoals je verwacht in het teken van haarspeldbochten!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden specifiek voor haarspeldbochten aan te scherpen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons. Ook vandaag is er natuurlijk tijd om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 3: herhaling van de technieken (reisafstand ca. 250km)

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via het Westerwald en de Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Kerkrade eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

De locatie in Waldbreitbach (Duitsland)

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in het luxe 3-sterren hotel Zur Post in Waldbreitbach. Een prachtig vakwerk-dorp in het idyllische Wiedtal. Meer informatie over het hotel tref je op www.hotelzurpost.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. We kunnen gebruik maken van de van sauna en stoombad. ’s Avonds zetten we onze motoren veilig in de garage.

Door wie wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder. Hij is zelf een gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

deRijder is gespecialiseerd in motorrijden in Duitsland en kent de allermooiste wegen en routes!

Voor wie is deze motorreis door de bergen?

We verwachten dat je je onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen.
Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor.
Deze is voorzien van een goedgekeurde uitlaat, en heeft geen zijspan en/of aanhanger.

De kosten

De kosten voor deRijder komen op €359,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.
De hotelkosten komen op €141,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, met een toeslag van €15,- per nacht.
Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

Wat als de motorreis niet door kan gaan wegens Coronamaatregelen?

We beslissen 6 weken voor aanvang of de motorreis door kan gaan, op basis van de maatregelen op dat moment.

Kan het wel? Dan staat jouw inschrijving en gaan we lekker op pad met de motor.
Kan het niet? Dan kun je kiezen: deelnemen op een alternatieve datum middels een reisvoucher of je aanbetaling aan deRijder terug ontvangen.
Duidelijk dus, zonder gedoe!

Het hotel betaal je zelf ter plaatse en niet vooraf, dat is dus nooit een probleem.

Interesse?

Heb je interesse in deze gave motorreis door de bergen? Of heb je nog vragen? Bel of mail me.

Ga je mee, lekker genieten van motorrijden?

Agenda
15-16-17 Oktober 2021
Volgeboekt

€ 359,- Schrijf je nu in!
  • 3 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
  • Max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht
Ervaringen
“door de 3 dagen berg training neem nu zo heerlijk de bochten en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij veilig en zekerder door de bergen. ”
Christina
“Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder op de weg, daardoor veiliger en heel belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het rijden. De bergentraining echt een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie. ”
Eline
“De training "beter in de bergen" gevolgd. Na ruim 39 jaar motorrij ervaring toch weer wat nieuwe vaardigheden aangeleerd. Het resultaat is nog meer plezier in het motorrijden, met name in de bergen met die heerlijke haarspeldbochten. ”
Peter
“Een weekend naar Duitsland geweest voor de training Beter in de Bergen. Een leerzaam én gezellig topweekend, dat kan ik iedereen aanraden! ”
Geert
“Nu geen spanning en angst meer bij het nemen van haarspeldbochten. En technieken geleerd die je in het vlakke Nederland niet kunt leren. Met veel meer vertrouwen de bergen in. Dank je wel Eric. ”
Hanneke
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor Motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining

347 Shares
Share347
WhatsApp
Email