Motorreizen door de bergen met rijvaardigheidstraining

Een motorreis door de bergen, over steile kronkelige bergwegen met talloze bochten en eindeloze vergezichten; voor veel motorrijders is het de ultieme droom. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar.

Voelt dit nog als een hele uitdaging? Of verre van ontspannen met stijgen en dalen, schuine hellingen, blinde bochten en krappe haarspeldbochten?

Motorreizen door de bergen met rijvaardigheidstraining

Een motorreis door de bergen, over steile kronkelige bergwegen met talloze bochten en eindeloze vergezichten; voor veel motorrijders is het de ultieme droom. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar.

Voelt dit nog als een hele uitdaging? Of verre van ontspannen met stijgen en dalen, schuine hellingen, blinde bochten en krappe haarspeldbochten?

Motorreizen door de bergen met rijvaardigheidstraining

Ga samen met ons een lekker lang of extra lang weekend genieten van motorrijden op mooie wegen in een prachtige omgeving. Daarnaast trainen we tijdens deze reis op de specifieke vaardigheden voor motorrijden in de bergen.

We hebben voor elke motorrijder een passende reis samengesteld, voor verschillende aanvangsniveaus een andere variant:

Mooie en uitdagende routes

We hebben speciaal voor deze motorvakanties door de bergen mooie en uitdagende routes uitgekozen om alle aspecten van het rijden in de bergen stapsgewijs onder de knie te krijgen. Deze (extra) vaardigheden die je tijdens dit weekend leert, komen uiteraard ook goed van pas als je weer in Nederland op de motor stapt.

Bekijk het filmpje voor een indruk van de motorreis:

 

Hoe ziet elk weekend er uit?

Je leert onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde rijvaardigheidsinstructeur stapsgewijs alle skills om ontspannen op je motor te zitten en gecontroleerd de bochten te nemen. Terwijl je ondertussen geniet van een prachtige motorreis door de bergen.

Gedurende de hele reis sta je via een oortje in contact met je instructeur die je waar nodig tips en aanwijzingen geeft. Zo leer jij die lastige bocht verantwoord en met de juiste techniek te nemen. Bovendien worden er tijdens de tocht video-opnames gemaakt voor evaluatie en feedback.

Bekijk de ervaring van deze deelneemsters aan de training in deze video:

Door wie wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder. Hij is zelf een gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI). deRijder is gespecialiseerd in motorrijden in Duitsland en kent de allermooiste gebieden, wegen en routes!

Voor wie zijn de motorreizen bedoeld?

Al onze motorreizen zijn bedoeld voor motorrijders die zich onder normale omstandigheden vertrouwd voelen met motorrijden en vlot door het verkeer kunnen bewegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor. Deze is voorzien van een CE goedgekeurde uitlaat en heeft geen zijspan en/of aanhanger.

Welke variant van deze reis past bij mij?

De motorreis is er in 2 varianten: een basisreis voor de beginnende motorrijder en een PLUS variant voor de meer gevorderde motorrijder.
Beide zijn er ook in XL editie. We blijven dan een dag extra in deze mooie omgeving en maken een wonderschone toertocht, bezaaid met de mooiste bochten op strak asfalt! Een extra dag genieten van motorrijden in de bergen, als een korte vakantie!

Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis.
De onderstaande tabel geeft je een indicatie, en kan je daarbij helpen.
Kom je er niet helemaal uit, twijfel je, of heb je vragen? Neem contact op en we bespreken het! Dan maken we er een onvergetelijk weekend van dat zoveel mogelijk aansluit bij je verwachtingen!

Vind je bochten tijdens het motorrijden in Nederland echt nog lastig? Doe dan vooraf een clinic Bochten met de Motor of een opfriscursus.
Dan start je de reis met een goede bochttechniek in de complexe(re) berg omgeving.

Kijk op deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past!
Twijfel je? Neem gerust contact op.

 

Agenda Basis
14-15-16 April 2023
Volgeboekt
5-6-7 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 4 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
6 plaatsen vrij
4-5-6 Augustus 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 3 plaatsen vrij
25-26-27 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
8-9-10 September 2023
6 plaatsen vrij
6-7-8 Oktober 2023
6 plaatsen vrij

Basis XL
20-21-22-23 April 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20-21 Mei 2023
Nog 1 plaats vrij

Plus
14-15-16 April 2023
Nog 2 plaatsen vrij
28-29-30 April 2023
Volgeboekt
12-13-14 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 5 plaatsen vrij
26-27-28 Mei 2023
Nog 5 plaatsen vrij
7-8-9 Juli 2023
(Motorrijden met Meiden) 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
15-16-17 September 2023
6 plaatsen vrij

Plus XL
22-23-24-25 Juni 2023
Nog 5 plaatsen vrij
31-1-2-3 Augustus/September 2023
Nog 2 plaatsen vrijSchrijf je nu in!
  • 3 of 4 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
  • Kleine groepjes, max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde instructeur
Ervaringen
“Na de 3 dagen berg training neem nu zo heerlijk de bochten, en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij zekerder én veiliger door de bergen. ”
Christina
“Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder en veiliger op de weg, en meest belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het motorrijden! Deze bergtraining is écht een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie. ”
Eline
“De motorreis met rijvaardigheidstraining gevolgd. Na ruim 39 jaar ervaring met motorrijden toch weer wat nieuwe vaardigheden aangeleerd. Het resultaat is nog meer plezier in het motorrijden, met name in de bergen met die heerlijke haarspeldbochten. ”
Peter
“Een weekend naar Duitsland geweest voor de 3 daagse motorreis met rijvaardigheidstraining. Een leerzaam én gezellig topweekend, dat kan ik iedereen aanraden! ”
Geert
“Nu geen spanning en angst meer bij het nemen van haarspeldbochten. En technieken geleerd die je in het vlakke Nederland niet kunt leren. Met veel meer vertrouwen de bergen in. Dank je wel! ”
Hanneke
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor Motorreizen door de bergen met rijvaardigheidstraining

347 Shares
Share347
WhatsApp
Email