Ga naar de inhoud

Clinic Bochten met de motor

Wil je meer controle en vertrouwen in het rijden van bochten met de motor? Wil je meer ontspannen en plezieriger motorrijden door bochten?

Lees verder
Locatie Omgeving Boxtel
Duur 1 dag
Inschrijfgeld €269,-
Max. 4 deelnemers per instructeur
Voortdurend persoonlijke aandacht
Leer countersteering
Stapsgewijs verbeteringen
Inclusief lunch

Rijden door uitdagende bochten; voor veel motorrijders is dit  waar motorrijden om draait. Maar bij het nemen van een bocht komt meer kijken dan je denkt. Misschien vind je het spannend of voel je je niet altijd even zeker of zelfs onveilig als je door een bocht gaat. Dan is deze 1-daagse clinic Bochten met de Motor wat voor jou!

De clinic bestaat uit 2 delen: beheersing van het voertuig (je stuurtechniek) en beheersing van de situatie (inschatten en rijden van de bocht).

Stuurtechniek

Tijdens het gedeelte stuurtechniek kijken we naar de manier waarop je nu je motorfiets bestuurt. Indien nodig ‘sturen’ we dat bij. Het uitgangspunt daarbij is toepassing van countersteering. Als je dat nog niet beheerst dan leer je countersteering toepassen.

Situatiebeheersing

Tijdens het gedeelte situatie beheersing leer je hoe je bijtijds je snelheid moet aanpassen als je een bocht nadert. Ook leer je met welke snelheid je de bocht moet nemen, hoe je door de bocht moet sturen en hoe je vóór en dóór de bocht moet kijken. Tenslotte leer je hoe je op de juiste manier moet accelereren uit de bocht. Dit oefenen we voor zowel lage snelheid (binnen en buiten bebouwde kom) als hoge snelheid (op- en afritten van snelwegen).

Kortom, alle vaardigheden die nodig zijn om op een leuke, veilige, ontspannen en gecontroleerde manier door bochten te rijden!

In de praktijk

Speciaal voor de clinic Bochten met de Motor zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je geleerde vaardigheden meteen in de praktijk te brengen. Gedurende de hele rit sta je via een oortje in contact met de motorrijinstructeur, zodat hij je onderweg waar nodig tips en aanwijzingen kan geven. Bovendien worden er tijdens de rit video-opnames gemaakt, die je samen bekijkt en evalueert.

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Ervaringen

Van deelnemers die je voorgingen.

Hele leerzame en fijne training! Ik wilde meer vertrouwen krijgen in bochten rijden, en dat is gelukt! Fijne opbouw in de training, vertrouwen krijgen, je motor het werk laten doen. Goede en opbouwende feedback en niet te vergeten, handige tips. Ontzettend veel plezier gehad. Wat is het toch heerlijk om motor te rijden! Bedankt!

Daphne

Super fijne dag gehad. Eric legt alles goed, rustig, en in delen uit. Veel tijd om te oefenen en zat meteen een stuk relaxter op de motor. Deze dag was echt een cadeautje aan mezelf.

Cindy

Wat een topdag! Veel geleerd, ervaring opgedaan en opnieuw zelfvertrouwen gekregen. Thanks!

Nancy

Ze leggen dingen rustig uit, nemen de tijd voor je en gaan in op de dingen die je zelf lastig vindt en persoonlijke verbeterpunten. Een aanrader als je nóg beter motor wilt leren rijden of bepaalde angsten hebt.

Dion

Ik raad deze training ten zeerste aan aan iedereen die zijn vaardigheden en vaardigheden op een motorfiets wil verbeteren.

Alastair

Een bochtentraining bij deRijder gevolgd wat resulteerde in vloeiender rijgedrag! . De wijze van kennisoverbrenging was heel prettig. Duidelijke en rustige uitleg, een aanrader!

Liz

Ik wilde countersturen goed onder de knie krijgen. Aan het einde van de dag had ik super vloeiende, snellere bochten en voelde ik me veel zekerder 😁👍 Thanx nogmaals!

Dorine

Agenda

2 Juni 2023
Volgeboekt
16 Juni 2023
Nog 2 plaatsen vrij
30 Juni 2023
Gereserveerd voor actie – VOL!
14 Juli 2023
Nog 4 plaatsen vrij
5 Augustus 2023
Nog 4 plaatsen vrij
19 Augustus 2023
Nog 4 plaatsen vrij

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de clinic gegeven?

  De clinic wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze clinic geschikt?

  Verwacht wordt dat je met je motorfiets onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor voorzien van type goedgekeurde uitlaat, en zonder zijspan en/of aanhanger.

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! Voor een duopassagier geldt een toeslag van €35,-.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor de clinic bedragen €269 per motorfiets. Hierbij inbegrepen zijn alle begeleidende activiteiten en een heerlijke lunch inclusief 2 (niet-alcoholische) drankjes.

  Niet inbegrepen zijn kosten voor het voertuig en overige genuttigde dranken.

deRijder - Bochten met de Motor - kijktechniek motorrijden
deRijder - Bochten met de Motor - kijktechniek motorrijden
deRijder - Bochten met de Motor - motorrijden goede kijktechniek
deRijder - persoonlijk advies - motorskills opfrissen
deRijder - persoonlijk advies - motorskills opfrissen