Ga naar de inhoud

Clinic Bochten met de motor

Wil je meer controle en vertrouwen in het rijden van bochten met de motor? Wil je meer ontspannen en plezieriger motorrijden door bochten?

Lees verder
Locatie Omgeving Boxtel
Kosten €269,-
Één dag clinic
Max. 4 deelnemers per instructeur
Voortdurend persoonlijke aandacht
Leer countersteering
Stapsgewijs verbeteringen
Inclusief lunch

Rijden door uitdagende bochten; voor veel motorrijders is dit  waar motorrijden om draait. Maar bij het nemen van een bocht komt meer kijken dan je denkt. Misschien vind je het spannend of voel je je niet altijd even zeker of zelfs onveilig als je door een bocht gaat. Dan is deze 1-daagse clinic Bochten met de Motor wat voor jou!

De clinic bestaat uit 2 delen: beheersing van het voertuig (je stuurtechniek) en beheersing van de situatie (inschatten en rijden van de bocht).

Stuurtechniek

Tijdens het gedeelte stuurtechniek kijken we naar de manier waarop je nu je motorfiets bestuurt. Indien nodig ‘sturen’ we dat bij. Het uitgangspunt daarbij is toepassing van countersteering. Als je dat nog niet beheerst dan leer je countersteering toepassen.

Situatiebeheersing

Tijdens het gedeelte situatie beheersing leer je hoe je bijtijds je snelheid moet aanpassen als je een bocht nadert. Ook leer je met welke snelheid je de bocht moet nemen, hoe je door de bocht moet sturen en hoe je vóór en dóór de bocht moet kijken. Tenslotte leer je hoe je op de juiste manier moet accelereren uit de bocht. Dit oefenen we voor zowel lage snelheid (binnen en buiten bebouwde kom) als hoge snelheid (op- en afritten van snelwegen).

Kortom, alle vaardigheden die nodig zijn om op een leuke, veilige, ontspannen en gecontroleerde manier door bochten te rijden!

In de praktijk

Speciaal voor de clinic Bochten met de Motor zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je geleerde vaardigheden meteen in de praktijk te brengen. Gedurende de hele rit sta je via een oortje in contact met de motorrijinstructeur, zodat hij je onderweg waar nodig tips en aanwijzingen kan geven. Bovendien worden er tijdens de rit video-opnames gemaakt, die je samen bekijkt en evalueert.

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Agenda

31 Maart 2023
Nog 1 plaats vrij
7 mei 2023
Volgeboekt
12 Mei 2023
4 plaatsen vrij
13 Mei 2023
4 plaatsen vrij
2 Juni 2023
4 plaatsen vrij
16 Juni 2023
4 plaatsen vrij
30 Juni 2023
4 plaatsen vrij
14 Juli 2023
4 plaatsen vrij
5 Augustus 2023
4 plaatsen vrij
19 Augustus 2023
4 plaatsen vrij

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de clinic gegeven?

  De clinic wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze clinic geschikt?

  Verwacht wordt dat je met je motorfiets onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor voorzien van type goedgekeurde uitlaat, en zonder zijspan en/of aanhanger.

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! Voor een duopassagier geldt een toeslag van €35,-.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor de clinic bedragen €269 per motorfiets. Hierbij inbegrepen zijn alle begeleidende activiteiten en een heerlijke lunch inclusief 2 (niet-alcoholische) drankjes.

  Niet inbegrepen zijn kosten voor het voertuig en overige genuttigde dranken.

deRijder - Bochten met de Motor - kijktechniek motorrijden
deRijder - Bochten met de Motor - kijktechniek motorrijden
deRijder - Bochten met de Motor - motorrijden goede kijktechniek
deRijder - persoonlijk advies - motorskills opfrissen
deRijder - persoonlijk advies - motorskills opfrissen