Opfriscursus motorrijden

Goed voorbereid en met vertrouwen weer starten met motorrijden!

Weer met vertrouwen gaan motorrijden 

Het kan zijn dat je door de Corona maatregelen wat minder op de motor hebt gereden. Of misschien juist na lange tijd weer wil starten met motorrijden. Dan is een opfriscursus fijn om het motorrijden weer vol vertrouwen op te pakken.

Heb je even stilgestaan en ben je nu weer klaar om de motor op te stappen? Voor ‘heropstappers’ is het verstandig dan eerst je rijvaardigheden op te frissen. 

In de opfriscursus gaan we aan de slag met je voertuigbeheersing en het rijden op de openbare weg. Zo kun je weer rustig wennen en vertrouwen krijg in jezelf. Zo ga je goed voorbereid weer starten met motorrijden!

In de praktijk

In deze opfriscursus van 4 uur starten we met je voertuigbeheersing. Zo word je weer ‘eigen’ met je motorfiets. Kijken en waarnemen komen onder andere aan bod. Daarna gaan we aan de slag met de techniek voor manoeuvreren op lage snelheid. We oefenen de bochtentechniek en doen remoefeningen.

Een goede beheersing is erg belangrijk om goed te kunnen manoeuvreren en functioneren in het verkeer. Hoe beter je de motor beheerst, hoe meer je de vrijheid ervaart van het motorrijden! 

deRijder opfriscursus
Opfrissen verkeersdeelname en bochten

Het tweede deel van de opfriscursus gaan we de weg op. Hier kun je weer rustig wennen aan het drukke verkeer. Je hebt natuurlijk via een oortje contact met de instructeur die aanwijzingen geeft. 

Aandachtsgebieden in deze tweede helft zijn de juiste plaats op de weg en het nemen van bochten. Ook komen de vaardigheden aan de orde die nodig zijn om vroeg motor-specifieke risico’s te herkennen, hierop tijdig te reageren, en daardoor meer ontspannen en veiliger te rijden.

Door wie wordt de opfriscursus motorrijden gegeven?

deRijder vergroot je vrijheid met gespecialiseerde motortrainingen!
Vrijheid om te bewegen is ons grootste goed. Deze vrijheid ervaar je met je motor als compagnon. Samen trek je erop uit, op jouw moment en op jouw manier.

De opfriscursus wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder. Hij is zelf een gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

Voor wie?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor heropstappers en is geschikt voor iedereen die na een langere stop weer vol vertrouwen wil gaan motorrijden.

Aantal deelnemers

Het is een 1 op 1 cursus, dus je krijgt de volle 100% aandacht!

Kosten

De opfriscursus duurt 4 uur en de kosten bedragen €269. Een duopassagier is ook welkom en kan gratis deelnemen.

Interesse?

Heb je interesse in deze opfriscursus motorrijden? Schrijf je onderstaand in!
Heb je nog vragen? Bel of mail me.

Ga je mee, lekker genieten van de vrijheid?

Schrijf je nu in voor de opfriscursus motorrijden

Na zeven jaar weer op de motor gestapt. De vier uur opfriscursus heeft een fantastische basis gelegd voor vele veilige kilometers. Niet alleen vertelt hoe je een motor optimaal beheerst, maar echt laten voelen. Wat een cadeautje! Dank voor de wijze woorden, het delen van ervaringen en het vertrouwen!

Debbie

Blijkt dat het zelfs voor een ervaren rijder de nodige leer momenten heeft opgeleverd! Eric, nogmaals bedankt voor deze leerzame en zeker gezellige dag!

Jeroen

Ik heb een opfriscursus gevolgd bij deRijder. Zeer leerzaam en goede training waarin alle aspecten tbv rijvaardigheid, zicht en veilig (defensief rijden) aan de orde komen. Zeker een aanrader! Bedankt voor de duidelijke en professionele uitleg en training.

Sander

Een opfriscursus gevold. Het was een paar jaar geleden en na wat goede tips en positieve support is het zelfvertrouwen weer terug! Aanrader voor beginners en gevorderden.

Gemmie

Mijn opfriscursus voor de motor waren een paar leerzame uurtjes waardoor ik nu vol zelfvertrouwen weer kan genieten van het rijden. Ik kan het iedereen aanraden!!

Janet

Helemaal opgefrist qua rijgedrag en motorbeheersing. Absoluut een toevoeging en zeker aan te raden!

Ruud

De opfriscursus gevolgd en veel duidelijke en toepasbare uitleg gekregen over hoe te kijken, te zitten, je handen te plaatsen op het stuur en je lichaam te positioneren in de bochten. Het heeft mij geholpen en ervoor gezorgd dat ik veel soepeler en lekkerder kan manoeuvreren en door bochten ga. Daarnaast ook veel geleerd over ver vooruit kijken en anticiperen. Dit komt de veiligheid zeker ten goede. Zeker een aanrader dus!

Maarten

Het was een zeer leerzame middag, verzorgt door een zeer kundig vakman! Het heeft mijn motorrijplezier verdrievoudigd, echt een aanrader! Top middag!

Pierre