Opfriscursus motorrijden

Ondervind jij problemen tijdens het motorrijden?
Mis je vertrouwen? Kun je er niet 100% van genieten?

Veel motorrijders kloppen aan bij deRijder omdat ze problemen ervaren tijdens het motorrijden. Ze missen vertrouwen op bepaalde vlakken, kunnen niet volledig genieten van het motorrijden en willen heel graag een gespecialiseerde analyse van het probleem en advies op maat voor een oplossing.

Dit kunnen mentale obstakels zijn, zoals angst om in de bergen te rijden of een nare ervaring met rijden door bochten. Maar ook fysieke problemen komen voor, doordat de motorrijder niet ontspannen op de motor zit of zich niet helemaal veilig of comfortabel voelt met een duopassagier achterop.

deRijder helpt je met analyse van het probleem, en samen werken we aan de oplossing!

Wat kan een opfriscursus je opleveren?

Met een opfriscursus ga je goed voorbereid en met vertrouwen motorrijden! Samen zorgen we er voor dat jij weer vol vertrouwen kan genieten van de vrijheid! Geheel op maat, persoonlijk en discreet!

Voor wie is deze opfriscursus geschikt?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor motorrijders die problemen ondervinden tijdens het rijden of vertrouwen missen, en heropstappers die na een stop weer wil gaan motorrijden.

deRijder opfriscursus

Opfriscursus op maat met een intake en advies

De opfriscursus is geheel op maat! Tijdens een 1 op 1 intake analyseren we samen het probleem en bepalen de weg naar de oplossing. Je duopassagier is ook van harte welkom tijdens deze intake, vaak hebben jullie samen een aandeel in de oplossing.

We starten met een persoonlijk gesprek. Onder het genot van een kop koffie/thee bespreken we de aard en achtergrond van het probleem, om goed te begrijpen in welke richting we de oplossing moeten zoeken. Heb je een nieuwe motor of nieuwe duopassagier? Heb je een nare ervaring tijdens het motorrijden of heb je iets naars zien gebeuren? Dit kan allemaal van belang zijn.

Vervolgens doen we enkele eenvoudige checks met je motorfiets. Zo kan bijvoorbeeld de bandenspanning of de instelling van de vering al zeer bepalend zijn voor het gedrag van de motorfiets en jouw gevoel met je motorfiets beïnvloeden.

Aansluitend rijden we een speciale testroute op de motor om verdere mogelijke oorzaken vast te stellen. Tijdens deze rit krijgen we jouw rijstijl goed in beeld, evenals de eventuele obstakels die je tijdens het rijden ondervindt. Ook hierin betrekken we je eventuele duopassagier.

Na afloop van de rit analyseren we alle informatie en krijg je advies voor de mogelijke oplossing(en) en pakken dat meteen aan in de resterende tijd!

opfriscursus motorrijden

Alle skills aanpakken in de opfriscursus

Wil je alle skills aanpakken? Dat kan ook! In deze opfriscursus gaan we zonder de uitgebreide intake en analyse aan de slag met je voertuigbeheersing en het rijden op de openbare weg. Zo kun je weer rustig wennen en vertrouwen krijg in jezelf. En ga je goed voorbereid weer starten met motorrijden!

In de opfriscursus starten we met je voertuigbeheersing. Zo word je weer ‘eigen’ met je motorfiets. Kijken en waarnemen komen onder andere aan bod. Daarna gaan we aan de slag met de techniek voor manoeuvreren op lage snelheid. We oefenen de bochtentechniek en doen rem oefeningen.

Een goede beheersing is erg belangrijk om goed te kunnen manoeuvreren en functioneren in het verkeer. Hoe beter je de motor beheerst, hoe meer je de vrijheid ervaart van het motorrijden!

deRijder motorrijbewijs

Het tweede deel van de opfriscursus gaan we de weg op. Hier kun je weer rustig wennen aan het drukke verkeer. Je hebt natuurlijk via een oortje contact met de instructeur die aanwijzingen geeft. 

Aandachtsgebieden in deze tweede helft zijn de juiste plaats op de weg en het nemen van bochten. Ook komen de vaardigheden aan de orde die nodig zijn om vroeg motor-specifieke risico’s te herkennen, hierop tijdig te reageren, en daardoor meer ontspannen en veiliger te rijden.

Aantal deelnemers

Onze opfriscursussen zijn altijd één-op-één, dus je krijgt altijd de volle 100% aandacht!

Kosten

 De opfriscursus duurt 4 uur en kost € 269,-.

Meer verdieping nodig?

Wat je behoefte ook is, deRijder helpt je zodat jij weer vol vertrouwen en met plezier op de motor zit, en volop kunt genieten van motorrijden. Wil je meer verdieping? Meld je dan aan voor een van de motortrainingen of motorreizen van deRijder.

Interesse?

Heb je interesse in een opfriscursus motorrijden? Schrijf je onderstaand in! Heb je nog vragen? Bel of mail me.

Ga je mee, lekker genieten van de vrijheid?

Schrijf je nu in voor de opfriscursus motorrijden

Na zeven jaar weer op de motor gestapt. De vier uur opfriscursus heeft een fantastische basis gelegd voor vele veilige kilometers. Niet alleen vertelt hoe je een motor optimaal beheerst, maar echt laten voelen. Wat een cadeautje! Dank voor de wijze woorden, het delen van ervaringen en het vertrouwen!

Debbie

Blijkt dat het zelfs voor een ervaren rijder de nodige leer momenten heeft opgeleverd! Eric, nogmaals bedankt voor deze leerzame en zeker gezellige dag!

Jeroen

Ik heb een opfriscursus gevolgd bij deRijder. Zeer leerzaam en goede training waarin alle aspecten tbv rijvaardigheid, zicht en veilig (defensief rijden) aan de orde komen. Zeker een aanrader! Bedankt voor de duidelijke en professionele uitleg en training.

Sander

Een opfriscursus gevold. Het was een paar jaar geleden en na wat goede tips en positieve support is het zelfvertrouwen weer terug! Aanrader voor beginners en gevorderden.

Gemmie

Mijn opfriscursus voor de motor waren een paar leerzame uurtjes waardoor ik nu vol zelfvertrouwen weer kan genieten van het rijden. Ik kan het iedereen aanraden!!

Janet

Helemaal opgefrist qua rijgedrag en motorbeheersing. Absoluut een toevoeging en zeker aan te raden!

Ruud

De opfriscursus gevolgd en veel duidelijke en toepasbare uitleg gekregen over hoe te kijken, te zitten, je handen te plaatsen op het stuur en je lichaam te positioneren in de bochten. Het heeft mij geholpen en ervoor gezorgd dat ik veel soepeler en lekkerder kan manoeuvreren en door bochten ga. Daarnaast ook veel geleerd over ver vooruit kijken en anticiperen. Dit komt de veiligheid zeker ten goede. Zeker een aanrader dus!

Maarten

Het was een zeer leerzame middag, verzorgt door een zeer kundig vakman! Het heeft mijn motorrijplezier verdrievoudigd, echt een aanrader! Top middag!

Pierre