Clinic Bochten met de motor

Wil je meer controle en vertrouwen in het rijden van bochten met de motor?
Wil je meer ontspannen en plezieriger motorrijden door bochten?

Clinic Bochten met de motor

Wil je meer controle en vertrouwen in het rijden van bochten met de motor?
Wil je meer ontspannen en plezieriger motorrijden door bochten?

Clinic Bochten met de motor

Rijden door uitdagende bochten; voor veel motorrijders is dit  waar motorrijden om draait.
Maar bij het nemen van een bocht komt meer kijken dan je denkt. Misschien vind je het spannend of voel je je niet altijd even zeker of zelfs onveilig als je door een bocht gaat.

Wil je meer controle en vertrouwen in het rijden van bochten met de motor? Wil je meer ontspannen en plezieriger motorrijden door bochten?
Geef je dan nu op voor de 1-daagse clinic Bochten met de Motor van deRijder.

De clinic bestaat uit 2 delen: beheersing van het voertuig (je stuurtechniek) en beheersing van de situatie (inschatten en rijden van de bocht).

Tijdens het gedeelte stuurtechniek kijken we naar de manier waarop je nu je motorfiets bestuurt. Indien nodig ‘sturen’ we dat bij. Het uitgangspunt daarbij is toepassing van countersteering. Als je dat nog niet beheerst dan leer je countersteering toepassen.

Tijdens het gedeelte situatie beheersing leer je hoe je bijtijds je snelheid moet aanpassen als je een bocht nadert. Ook leer je met welke snelheid je de bocht moet nemen, hoe je door de bocht moet sturen en hoe je vóór en dóór de bocht moet kijken. Tenslotte leer je hoe je op de juiste manier moet accelereren uit de bocht.

Dit oefenen we voor zowel lage snelheid (binnen en buiten bebouwde kom) als hoge snelheid (op- en afritten van snelwegen).
Kortom, alle vaardigheden die nodig zijn om op een leuke, veilige, ontspannen en gecontroleerde manier door bochten te rijden!

In de praktijk

Speciaal voor de clinic Bochten met de Motor zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je geleerde vaardigheden meteen in de praktijk te brengen. Gedurende de hele rit sta je via een oortje in contact met de motorrijinstructeur, zodat hij je onderweg waar nodig tips en aanwijzingen kan geven. Bovendien worden er tijdens de rit video-opnames gemaakt, die je samen bekijkt en evalueert.

Wat kan deze training je opleveren?

Bekijk de ervaring van een deelneemster in deze video:

 

Door wie wordt de clinic gegeven?

De clinic wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

Voor wie?

Verwacht wordt dat je met je motorfiets onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen.

Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor voorzien van type goedgekeurde uitlaat, en zonder zijspan en/of aanhanger.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal vier deelnemers per instructeur deelnemen.
De clinic gaat door bij deelname van twee personen.

Kosten

De kosten voor de clinic bedragen €269 per motorfiets. Voor een duopassagier geldt een toeslag van € 35.

Hierbij inbegrepen zijn alle begeleidende activiteiten en een heerlijke lunch inclusief 2 (niet-alcoholische) drankjes.
Niet inbegrepen zijn kosten voor het voertuig en overige genuttigde dranken.

Agenda
10 Maart 2023
Volgeboekt
11 Maart 2023
Volgeboekt
17 Maart 2023
Nog 3 plaatsen vrij
18 Maart 2023
Volgeboekt
24 Maart 2023
Nog 1 plaats vrij
25 Maart 2023
Volgeboekt
31 Maart 2023
4 plaatsen vrij
1 April 2023
4 plaatsen vrij


Schrijf je nu in!
  • Één dag clinic
  • Max. 4 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht
  • Leer countersteering
  • Stapsgewijs verbeteringen
  • Inclusief lunch
Ervaringen
“Hele leerzame en fijne training! Ik wilde meer vertrouwen krijgen in bochten rijden, en dat is gelukt! Fijne opbouw in de training, vertrouwen krijgen, je motor het werk laten doen. Goede en opbouwende feedback en niet te vergeten, handige tips. Ontzettend veel plezier gehad. Wat is het toch heerlijk om motor te rijden! Bedankt! ”
Daphne
“Super fijne dag gehad. Eric legt alles goed, rustig, en in delen uit. Veel tijd om te oefenen en zat meteen een stuk relaxter op de motor. Deze dag was echt een cadeautje aan mezelf. ”
Cindy
“Wat een topdag! Veel geleerd, ervaring opgedaan en opnieuw zelfvertrouwen gekregen. Thanks! ”
Nancy
“Ze leggen dingen rustig uit, nemen de tijd voor je en gaan in op de dingen die je zelf lastig vindt en persoonlijke verbeterpunten. Een aanrader als je nóg beter motor wilt leren rijden of bepaalde angsten hebt. ”
Dion
“Ik raad deze training ten zeerste aan aan iedereen die zijn vaardigheden en vaardigheden op een motorfiets wil verbeteren. ”
Alastair
“Een bochtentraining bij deRijder gevolgd wat resulteerde in vloeiender rijgedrag! . De wijze van kennisoverbrenging was heel prettig. Duidelijke en rustige uitleg, een aanrader! ”
Liz
“Ik wilde countersturen goed onder de knie krijgen. Aan het einde van de dag had ik super vloeiende, snellere bochten en voelde ik me veel zekerder 😁👍 Thanx nogmaals! ”
Dorine
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor Clinic Bochten met de motor

0 Shares
Share
WhatsApp
Email