Ga naar de inhoud

Clinic Motorrijden met Minder Risico

Meer kennis van de meest risicovolle situaties voor motorrijders? Verklein je kans op een motorongeval aanzienlijk!

Lees verder
Locatie Omgeving Boxtel
Duur 1 dag
Inschrijfgeld €269,-
Veiliger & vlotter motorrijden in één dag!
Max. 4 deelnemers per instructeur
Voortdurend persoonlijke aandacht
Inclusief lunch

Je hebt je motorrijbewijs en je bent benieuwd of je veiliger kunt motorrijden, met minder kans op een ongeval? Maar wel lekker vlot? Geef je dan nu op voor de clinic Motorrijden met Minder Risico van deRijder.

Tijdens deze gecombineerde theorie- en praktijktraining leer je de grootste risico’s voor motorrijders beter te herkennen en hierop adequaat te reageren vóórdat het een probleem wordt voor jou. Risicomijdend motorrijden, niet alleen veiliger maar ook een stuk vlotter en leuker!

Misschien heb je wel eens een motorrit gemaakt en ben je in een situatie terechtgekomen waarvan je achteraf zegt: pfoe, die had ik beter moeten inschatten of ik had adequater moeten handelen.

Met de clinic Motorrijden met Minder Risico verbeter je die vaardigheden die nodig zijn om eerder risico’s te herkennen, hierop tijdig te reageren en daardoor meer ontspannen en veiliger te rijden. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers door je positie, afstand en/of snelheid aan te passen.

Onderwerpen in het theorie-gedeelte

De clinic Motorrijden met Minder Risico bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte krijg je meer inzicht in feiten en cijfers die belangrijk zijn om te weten als je als motorrijder aan het verkeer deelneemt. Verder krijg je inzicht in de meest risicovolle situaties.

Wat zijn die risico’s? Hoe groot zijn deze en hoe kun je ze beïnvloeden en minimaliseren?

Onderwerpen in het praktijk-gedeelte

Tijdens het praktijkgedeelte krijg je van de instructeur inzichten over hoe je veilig en toch vlot kunt rijden. Bijvoorbeeld door je snelheid en je positie aan te passen. Daardoor creëer je meer zicht en ben je beter zichtbaar voor anderen. Ook kleding kan daarbij een rol spelen, zoals te zien op de foto’s onderaan deze pagina.

Speciaal voor deze clinic zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je vaardigheden meteen in de praktijk te gebruiken.

Gedurende de hele rit staat de instructeur via een oortje met je in contact om je, waar nodig, tips en aanwijzingen te geven. Bovendien worden tijdens de rit video-opnames gemaakt, die je samen bekijkt en evalueert.

Ja, ik ga mee en schrijf mij in!

Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in!

Ervaringen

Van deelnemers die je voorgingen.

De clinic "Minder risico" gevolgd. Was erg zinvol met veel nuttige aandachtpunten. Ik kan het aanbevelen!

Jeroen

Met veel plezier de clinic "Motorrijden met Minder Risico" gevolgd bij deRijder. Ontzettend leerzame en leuke dag gehad, een aanrader voor elke motorrijder ervaren of minder ervaren!

Maarten

De praktijkdag met thema ´risico´s herkennen´ gevolgd bij deRijder. Zeer leerzaam, een aanrader!

Gert-Jan

Agenda

Er zijn helaas geen beschikbare data gevonden.

Veelgestelde vragen

 • Door wie wordt de clinic gegeven?

  De clinic wordt gegeven en begeleid door een motorrijinstructeur van deRijder, zelf gepassioneerd motorrijder en gespecialiseerde en ervaren rijvaardigheidsinstructeur, opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht (WRM). Ook is hij opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

 • Voor wie is deze clinic geschikt?

  Verwacht wordt dat je met je motorfiets onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor voorzien van type goedgekeurde uitlaat, en zonder zijspan en/of aanhanger.

 • Kan er een duopassagier mee?

  Dat kan! Voor een duopassagier geldt een toeslag van €35,-.

 • Wat zit er in de kosten inbegrepen?

  De kosten voor de clinic bedragen €269 per motorfiets. Hierbij inbegrepen zijn alle begeleidende activiteiten en een heerlijke lunch inclusief 2 (niet-alcoholische) drankjes.

  Niet inbegrepen zijn kosten voor het voertuig en overige genuttigde dranken.

Zichtbaarheid motorkleding
Zichtbaarheid motorkleding
Zichtbaarheid motorkleding
Zichtbaarheid motorkleding