3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Plus)

Heb je al ervaring met motorrijden in de bergen? Wil je meer controle en vertrouwen met rijden in de bergen?
Wil je meer specifieke skills opdoen voor het motorrijden in de bergen, en meer ontspannen rijden? Dan is deze Plus versie iets voor jou!

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Plus)

Heb je al ervaring met motorrijden in de bergen? Wil je meer controle en vertrouwen met rijden in de bergen?
Wil je meer specifieke skills opdoen voor het motorrijden in de bergen, en meer ontspannen rijden? Dan is deze Plus versie iets voor jou!

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Plus)

Ga je mee met ons op motorreis?

Zin om samen met ons een heerlijk weekend te genieten van motorrijden op mooie wegen in een mooie omgeving? In deze plus variant rijden we uitdagende routes en frissen we je berg-skills op. Daarnaast wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke bergvaardigheden dan in de basis versie.

Heb je de basisreis al gevolgd? Dit is weer een heel andere reis en een perfect vervolg!

Bekijk het filmpje voor een indruk van de motorreis:

Wat kan deze training je opleveren?

De motorreis staat in het teken van heerlijk genieten van motorrijden op mooie wegen in een prachtige omgeving. Daarnaast trainen we tijdens deze reis op de volgende specifieke vaardigheden:

  • Stuurtechniek – countersteering
  • Remtechniek en remgedrag

We frissen de volgende berg-skills op:

  • Motorrijden met hoogteverschillen
  • Bochttechnieken voor blinde bochten
  • Bochttechnieken voor haarspeldbochten

Bekijk de ervaring van een deelnemer aan de training in deze video:

Voor wie is deze motorreis geschikt?

Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis. Deze plus motorreis is namelijk een prachtige, maar ook stevige rit vol met pittige wegsituaties. Voel je nog niet vertrouwd met motorrijden in de bergen, heb je geen of weinig ervaring? Dan is de basisreis het meest geschikt!

Klik op de bovenstaande button of kijk op deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past! Twijfel je? Neem gerust contact op.

De locatie in Urbar, Duitsland

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in hotel Beckmanns Winzerhaus in Urbar. Dit rustieke hotel in Urbar ligt tegenover de beroemde rots de Loreley aan de rivier de Rijn. Meer informatie over het hotel tref je op loreleyreisen.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. ’s Avonds zetten we onze motoren, indien gewenst, veilig in de garage.

De kosten

De kosten voor deRijder komen op €399,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.

De hotelkosten komen op €125,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, dan betaal je €150,- per persoon.
Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen, blinde bochten en haarspeldbochten
(reisafstand ca. 290km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Heerlen. Omdat je al de nodige ervaring hebt met motorrijden in de bergen, komen vandaag alle aspecten van motorrijden in de bergen aan de orde: rijden met hoogteverschillen, blinde bochten én haarspeldbochten.

We starten met enkele oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen.

Hierna vertrekken we richting het hotel in Urbar. Direct na Aachen rijden we via de Eifel en Hunsrück over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen, blinde bochten en haarspeldbochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.

We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Dag 2: Stuurtechniek en remtechniek
(reisafstand ca. 200km)

Op zaterdag gaan we dieper in op de stuurtechniek genaamd countersteering. Ook maken we een verdiepingsslag in de remtechniek. Beheersing van beide skills zijn van groot belang tijdens motorrijden in de bergen, veel meer dan in ons vlakke Nederland.

Na het ontbijt starten we met een korte evaluatie van de vorige dag en een stukje theorie over het countersteering en de remtechniek. Daarna doen we enkele oefeningen op een afgesloten terrein om deze voertuigvaardigheden goed toe te passen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een spectaculair mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons.

Dag 3: herhaling van de technieken
(reisafstand ca. 300km)

Na wederom een heerlijk ontbijt vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via Hunsrück en Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige, uitdagende route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Aachen eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

Wat als de motorvakantie niet door kan gaan wegens Coronamaatregelen?

We beslissen 6 weken voor aanvang of de motorreis door kan gaan, op basis van de maatregelen op dat moment.

Als het niet door kan gaan, kun je kiezen: deelnemen op een alternatieve datum middels een reisvoucher of je aanbetaling aan deRijder terug ontvangen. Duidelijk dus, zonder gedoe!

Interesse?

Heb je interesse in deze gave motorreis door de bergen? Schrijf je in!
Of heb je nog vragen? Bel of mail ons.
Ga je mee, lekker genieten van motorrijden?

Agenda Basis
14-15-16 April 2023
Nog 1 plaats vrij
5-6-7 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
6 plaatsen vrij
4-5-6 Augustus 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 5 plaatsen vrij
25-26-27 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
8-9-10 September 2023
6 plaatsen vrij
6-7-8 Oktober 2023
6 plaatsen vrij

Basis XL
20-21-22-23 April 2023
Nog 5 plaatsen vrij
18-19-20-21 Mei 2023
Nog 4 plaatsen vrij

Plus
14-15-16 April 2023
Nog 4 plaatsen vrij
28-29-30 April 2023
Nog 5 plaatsen vrij
12-13-14 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) 6 plaatsen vrij
26-27-28 Mei 2023
Nog 5 plaatsen vrij
7-8-9 Juli 2023
(Motorrijden met Meiden) 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
15-16-17 September 2023
6 plaatsen vrij

Plus XL
22-23-24-25 Juni 2023
6 plaatsen vrij
31-1-2-3 Augustus/September 2023
Nog 4 plaatsen vrijSchrijf je nu in!
  • 3 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
  • Kleine groepjes, max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde instructeur
Ervaringen
“Een geweldige 3 daagse reis, leerzaam, erg gezellig met medecursisten en de instructeur die goed en vertrouwd uitleg geeft aan de groep. Echt een aanrader voor elke motorrijder die nog meer plezier willen hebben in het rijden van mooie bochten in de bergen! ”
Ger
“De Plus reis gevolgd en een heerlijk en heel leerzaam weekend gehad! De training heeft een hele duidelijke opbouw, Een fijne rustige instructeur die met veel passie, geduld én een vleugje humor zijn kennis overdraagt. Het resultaat: veel meer controle over de motor in de bochten en op hellingen waardoor ik met veel meer zelfvertrouwen én plezier door de bergen rijd! Écht een aanrader! ”
Regina
“Als je wilt leren hoe je op een gecontroleerde manier door de meest uitdagende haarspeldbochten moet rijden met je motorfiets, is deze gespecialiseerde cursus warm aan te bevelen. ”
Bart
“Samen met mijn duopassagier deelgenomen aan de training motorrijden in de bergen. Honderden kilometers en duizenden bochten later: het was een intensief, uitdagend, gezellig en goed verzorgd weekend. Een prettige, deskundige en enthousiaste instructeur. Iedere ochtend stukje theorie en briefing, vervolgens oefenen op besloten terrein, daarna een prachtige route rijden. De nadruk ligt op verantwoord en veilig rijden. Dit smaakt naar meer! ”
Leon
“Een uitgekiend totaalpakket met prachtige routes en vergezichten. Buitengewoon leerzaam met heldere uitleg, goede 'fout' analyse en tips voor correctie. Mijn zoon heeft ook veel opgestoken door achterop bij de instructeur mee te rijden . Dat gaat ons beider motorplezier zeker verhogen. ”
Rob
“Fantastisch weekend gehad!. Professionele aanpak met rustige uitleg en gerichte oefeningen. Verschillende niveaus en ervaring, aan het einde konden we met de hele groep een flink tempo rijden. Lunch op leuke locaties. Met 27 jaar rij- en bochten ervaring veel bijgeleerd. ”
Ruud
“Erg goede en fijne uitleg. Een mooi en erg leerzaam weekend, met mooie bochten. ”
Eddie
“door deze bergtraining neem nu zo heerlijk de bochten en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij veilig en zekerder door de bergen. ”
Christina
“Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder op de weg, daardoor veiliger en heel belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het rijden. De bergentraining echt een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie. ”
Eline
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor 3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Plus)

347 Shares
Share347
WhatsApp
Email