3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis)

Heb je net je motorrijbewijs gehaald en wil je graag weten wat je precies moet doen om veilig op je motor door de bergen te toeren?
Is bochten rijden in de bergen voor jou nog een hele uitdaging?

Dan is een stukje rijvaardigheidstraining bij een motorreis door de bergen best handig. Voor jou is de basis reis perfect!

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis)

Heb je net je motorrijbewijs gehaald en wil je graag weten wat je precies moet doen om veilig op je motor door de bergen te toeren?
Is bochten rijden in de bergen voor jou nog een hele uitdaging?

Dan is een stukje rijvaardigheidstraining bij een motorreis door de bergen best handig. Voor jou is de basis reis perfect!

3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis)

Heb je net je motorrijbewijs gehaald en wil je graag weten wat je precies moet doen om veilig op je motor door de bergen te toeren? Is bochten rijden in de bergen voor jou nog een hele uitdaging? Dan is een stukje rijvaardigheidstraining bij een motorreis door de bergen best handig. Voor jou is de basis reis perfect!

Wat kan deze training je opleveren?

Inhoudelijk wordt tijdens deze reis getraind op:

  • Motorrijden met hoogteverschillen
  • Bochttechniek voor blinde bochten
  • Bochttechniek voor haarspeldbochten

En gaan we informatief in op:

  • Stuurtechniek (countersteering)
  • Remtechniek

Bekijk de ervaring van een deelnemer aan de training in deze video:

Voor wie is deze motorreis geschikt?

Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis.

Kijk op de bovenstaande button of deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past! Twijfel je? Neem gerust contact op.

De locatie in Waldbreitbach (Duitsland)

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in het luxe 3-sterren hotel Zur Post in Waldbreitbach. Een prachtig vakwerk-dorp in het idyllische Wiedtal. Meer informatie over het hotel tref je op www.hotelzurpost.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 1 of 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. We kunnen gebruik maken van de van sauna en stoombad. ’s Avonds zetten we onze motoren veilig in de garage.

De kosten

De kosten voor deRijder komen op €379,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.

De hotelkosten komen op €149,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, met een toeslag van €15,- per nacht.
Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen en blinde bochten (reisafstand ca. 220km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Kerkrade. Deze eerste dag staat in het teken van het rijden met hoogteverschillen en door blinde bochten.

We starten met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen. Ook enkele aandachtspunten voor stilstaan en parkeren in de bergen komen aan de orde.

Dan vertrekken we richting het hotel in Waldbreitbach. Direct na Aachen rijden we via de Eifel over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen en blinde bochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.
We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Liefhebbers kunnen gratis gebruik maken van de wellnessruimte met sauna en stoombad.

Dag 2: haarspeldbocht dag (reisafstand ca. 200km)

Zaterdag is onze haarspeld-dag en staat zoals je verwacht in het teken van haarspeldbochten!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met een korte evaluatie van de vorige dag en een stukje theorie over de specifieke aandachtspunten bij haarspeldbochten. Daarna doen we enkele oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden specifiek voor haarspeldbochten aan te scherpen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons. Ook vandaag is er natuurlijk tijd om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 3: herhaling van de technieken (reisafstand ca. 250km)

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via het Westerwald en de Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Kerkrade eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

Wat als de motorvakantie niet door kan gaan wegens Coronamaatregelen?
We beslissen 6 weken voor aanvang of de motorreis door kan gaan, op basis van de maatregelen op dat moment.

Als het niet door kan gaan, kun je kiezen: deelnemen op een alternatieve datum middels een reisvoucher of je aanbetaling aan deRijder terug ontvangen. Duidelijk dus, zonder gedoe!

Interesse?

Heb je interesse in deze gave motorreis door de bergen? Of heb je nog vragen? Bel of mail ons.

Ga je mee, lekker genieten van motorrijden?

 

Agenda Basis
8-9-10 April 2022
6 plaatsen vrij
22-23-24 April 2022
Motorrijden met Meiden - 6 plaatsen vrij
13-14-15 Mei 2022
6 plaatsen vrij
10-11-12 Juni 2022
6 plaatsen vrij
15-16-17 Juli 2022
Motorrijden met Meiden - 6 plaatsen vrij

Gevorderden
6-7-8 Mei 2022
6 plaatsen vrij
24-25-26 Juni 2022
Motorrijden met Meiden - 6 plaatsen vrij
8-9-10 Juli 2022
6 plaatsen vrij
5-6-7 Augustus 2022
Motorrijden met Meiden - 6 plaatsen vrij
19-20-21 Augustus 2022
6 plaatsen vrij

Gevorderden XL
21-22-23-24 Juli 2022
6 plaatsen vrij
25-26-27-28 Augustus 2022
Motorrijden met Meiden - 6 plaatsen vrijSchrijf je nu in!
  • 3 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
  • Max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht
Ervaringen
“door de 3 dagen berg training neem nu zo heerlijk de bochten en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij veilig en zekerder door de bergen. ”
Christina
“Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder op de weg, daardoor veiliger en heel belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het rijden. De bergentraining echt een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie. ”
Eline
“De training "beter in de bergen" gevolgd. Na ruim 39 jaar motorrij ervaring toch weer wat nieuwe vaardigheden aangeleerd. Het resultaat is nog meer plezier in het motorrijden, met name in de bergen met die heerlijke haarspeldbochten. ”
Peter
“Een weekend naar Duitsland geweest voor de training Beter in de Bergen. Een leerzaam én gezellig topweekend, dat kan ik iedereen aanraden! ”
Geert
“Nu geen spanning en angst meer bij het nemen van haarspeldbochten. En technieken geleerd die je in het vlakke Nederland niet kunt leren. Met veel meer vertrouwen de bergen in. Dank je wel Eric. ”
Hanneke
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor 3 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis)

347 Shares
Share347
WhatsApp
Email