4 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis XL)

Is motorrijden in de bergen voor jou nieuw? Of voelt het als een hele uitdaging met hoogteverschillen en complexe bochten? Dan is een mooie motorreis met rijvaardigheidstraining super leuk en heel handig. In deze XL versie genieten we een extra dag van motorrijden in de bergen, een heerlijke korte vakantie!

4 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis XL)

Is motorrijden in de bergen voor jou nieuw? Of voelt het als een hele uitdaging met hoogteverschillen en complexe bochten? Dan is een mooie motorreis met rijvaardigheidstraining super leuk en heel handig. In deze XL versie genieten we een extra dag van motorrijden in de bergen, een heerlijke korte vakantie!

4 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis XL)

Ga je mee met ons op motorreis?

Zin om samen met ons een heerlijk weekend te genieten van motorrijden op mooie wegen in een mooie omgeving? Tijdens onze reizen trainen we op de specifieke vaardigheden voor motorrijden in de bergen.

In deze XL variant van de Basis versie blijven we nog een dag extra in deze mooie omgeving en maken een wonderschone toertocht, bezaaid met de mooiste bochten op strak asfalt! Een extra dag genieten!

Bekijk het filmpje voor een indruk van de motorreis:

Wat kan deze training je opleveren?

De motorreis staat in het teken van heerlijk genieten van motorrijden op mooie wegen in een prachtige omgeving. Daarnaast trainen we tijdens deze reis op de volgende specifieke vaardigheden:

  • Motorrijden met hoogteverschillen
  • Bochttechniek voor blinde bochten
  • Bochttechniek voor haarspeldbochten

En gaan we informatief in op:

  • Stuurtechniek (countersteering)
  • Remtechniek

Bekijk de ervaring van een deelnemer aan de training in deze video:

Voor wie is deze motorreis geschikt?

Om de reis optimaal te beleven is het belangrijk dat je aanvangsniveau goed aansluit bij de moeilijkheidsgraad van de reis.

Kijk op de bovenstaande button of deze pagina  om meer te lezen over de reis die bij jouw niveau past! Twijfel je? Neem gerust contact op.

De locatie in Waldbreitbach (Duitsland)

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in het luxe 3-sterren hotel Zur Post in Waldbreitbach. Een prachtig vakwerk dorp in het idyllische Wiedtal. Meer informatie over het hotel tref je op www.hotelzurpost.de.

We verblijven 3 nachten in een luxe 1 of 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. We kunnen gebruik maken van de van sauna en stoombad. ’s Avonds zetten we onze motoren veilig in de garage.

De kosten

De kosten voor deRijder komen op €499,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.

De hotelkosten komen op €243,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, dan betaal je €273,-.
Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1: hoogteverschillen en blinde bochten (reisafstand ca. 220km)

We verzamelen op vrijdagochtend in Heerlen. Deze eerste dag staat in het teken van het rijden met hoogteverschillen en door blinde bochten.

We starten met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen. Ook enkele aandachtspunten voor stilstaan en parkeren in de bergen komen aan de orde.

Dan vertrekken we richting het hotel in Waldbreitbach. Direct na Aachen rijden we via de Eifel over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen en blinde bochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.
We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner.

Liefhebbers kunnen gratis gebruik maken van de wellnessruimte met sauna en stoombad.

Dag 2: haarspeldbocht dag (reisafstand ca. 200km)

Zaterdag is onze haarspeld dag en staat zoals je verwacht in het teken van haarspeldbochten!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met een korte evaluatie van de vorige dag en een stukje theorie over de specifieke aandachtspunten bij haarspeldbochten. Daarna doen we enkele oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden specifiek voor haarspeldbochten aan te scherpen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons. Ook vandaag is er natuurlijk tijd om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 3: Een dag extra genieten van een schitterende toertocht! (reisafstand ca. 250km)

Na het ontbijt starten we motoren voor een onvergetelijke toertocht. Deze heeft veel hoogteverschillen, is werkelijk bezaaid met de meest uitdagende bochten en voorzien van strak asfalt. Kortom, genieten met hoofdletter G!

Alle aspecten van de training komen ruimschoots aan de orde en zodoende kan veel ervaring opgedaan worden. Zo wordt deze motorreis opeens een echte vakantie. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons.

Dag 4: herhaling van de technieken (reisafstand ca. 250km)

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via het Westerwald en de Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Aachen eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

Wat als de motorvakantie niet door kan gaan wegens Coronamaatregelen?
We beslissen 6 weken voor aanvang of de motorreis door kan gaan, op basis van de maatregelen op dat moment.

Als het niet door kan gaan, kun je kiezen: deelnemen op een alternatieve datum middels een reisvoucher of je aanbetaling aan deRijder terug ontvangen. Duidelijk dus, zonder gedoe!

Interesse?

Heb je interesse in deze gave motorreis door de bergen? Of heb je nog vragen? Bel of mail ons.

Ga je mee, lekker genieten van motorrijden?

Agenda Basis
14-15-16 April 2023
Volgeboekt
5-6-7 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 4 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
6 plaatsen vrij
4-5-6 Augustus 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 3 plaatsen vrij
25-26-27 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
8-9-10 September 2023
6 plaatsen vrij
6-7-8 Oktober 2023
6 plaatsen vrij

Basis XL
20-21-22-23 April 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20-21 Mei 2023
Nog 1 plaats vrij

Plus
14-15-16 April 2023
Nog 2 plaatsen vrij
28-29-30 April 2023
Volgeboekt
12-13-14 Mei 2023
(Motorrijden met Meiden) Nog 5 plaatsen vrij
26-27-28 Mei 2023
Nog 5 plaatsen vrij
7-8-9 Juli 2023
(Motorrijden met Meiden) 6 plaatsen vrij
21-22-23 Juli 2023
Nog 4 plaatsen vrij
18-19-20 Augustus 2023
6 plaatsen vrij
15-16-17 September 2023
6 plaatsen vrij

Plus XL
22-23-24-25 Juni 2023
Nog 5 plaatsen vrij
31-1-2-3 Augustus/September 2023
Nog 2 plaatsen vrijSchrijf je nu in!
  • 4 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en meteen toepassen
  • Kleine groepjes, max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde instructeur
Ervaringen
“Na deze bergtraining neem nu zo heerlijk de bochten, en ik geniet van het bochtenwerk. Nogmaals bedankt voor jouw training, heb nu geen oeioei momentjes meer 😜 en rij zekerder én veiliger door de bergen. ”
Christina
“Prettige manier van instructie, fijne persoonlijkheid, en heel veel expertise en kennis. Ben hierdoor zekerder en veiliger op de weg, en meest belangrijk: ik heb zo veel meer plezier in het motorrijden! Deze bergtraining is écht een aanrader. Goede opbouw van theorie en uitvoeren in de praktijk. Daarbij schitterende routes, gezelligheid en goede accommodatie. ”
Eline
“De motorreis met rijvaardigheidstraining gevolgd. Na ruim 39 jaar ervaring met motorrijden toch weer wat nieuwe vaardigheden aangeleerd. Het resultaat is nog meer plezier in het motorrijden, met name in de bergen met die heerlijke haarspeldbochten. ”
Peter
“Een weekend naar Duitsland geweest voor deze motorreis met rijvaardigheidstraining. Een leerzaam én gezellig topweekend, dat kan ik iedereen aanraden! ”
Geert
“Nu geen spanning en angst meer bij het nemen van haarspeldbochten. En technieken geleerd die je in het vlakke Nederland niet kunt leren. Met veel meer vertrouwen de bergen in. Dank je wel! ”
Hanneke
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor 4 daagse motorreis door de bergen met rijvaardigheidstraining (Basis XL)

347 Shares
Share347
WhatsApp
Email