Ga naar de inhoud

Je motorrijbewijs halen?

Wil je gaan motorrijden? Al toerend je vrijheid voelen? Dat is een geweldige ervaring! Bij deRijder heb je altijd privé-les en haal je je motorrijbewijs met 100% maatwerk, afgestemd op jou!

Lees verder
Altijd solo motorrijles
Moderne, perfect onderhouden motoren
Het lesprogramma stemmen we af op jouw leertempo

Je motorrijbewijs halen met 100% maatwerk?

Bij deRijder is je motorrijbewijs maatwerk. Dat betekent dat je altijd solo motorrijles hebt. 1 op 1 met je rijinstructeur die jou persoonlijk leert kennen. Het lesprogramma stemmen we af op jouw leertempo.

Motorrijdend leren motorrijden

We gaan zoveel mogelijk rijden op de weg. Zo leer je al motorrijdend motorrijden. Je leert omgaan met veel afwisseling. Niet steeds heen en weer naar hetzelfde oefenterrein maar verschillende routes naar diverse locaties. Verschillende type wegen, (weers)omstandigheden en verkeersdrukte. Dat maakt jou een échte motorrijder! deRijder is gespecialiseerd in motorrijden en helpt jou om de motorvaardigheden te beheersen en hiermee de CBR-examinator te overtuigen om jou te laten slagen!

De hoogste kwaliteit

deRijder streeft naar de hoogste kwaliteit en heeft het keurmerk KNMV erkende rijschool. Instructeurs zijn opgeleid tot KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI).

KNMV Gediplomeerd - Eric Smulders - deRijder - Specialist in Rijden! Keurmerk KNMV Motorrijschool

De benodigde spullen staan klaar voor je!

We lessen op moderne, perfect onderhouden motoren (Yamaha MT-07). Deze vallen in de rijbewijscategorie A (zwaar). Hiervan is 1 exemplaar verlaagd zodat ook kleinere kandidaten goed met de voeten aan de grond kunnen.

We lessen altijd in beschermende motorkleding. Je kunt gedurende de motorrijlessen gebruik maken van de spullen uit de garderobe van deRijder, daaraan zijn geen kosten verbonden. Je brengt alleen eigen schoeisel mee die de enkels bedekken, bij voorkeur motorschoeisel voorzien van enkel protectie.

Wil je graag een proefles?

Twijfel je nog, of wil je eerst nader kennis maken met je instructeur? Dat kan natuurlijk! Schrijf je dan in voor een proefles!

Een proefles duurt 1,5 uur en kost €65,00. Indien je daarna besluit te starten met lessen krijg je 1 uur cadeau bij je startpakket. Zo is je proefles dus bijna gratis!

Inschrijven

Ervaringen

Van rijders die je voorgingen.

"Direct ná behalen van mijn motorrijbewijs kon ik genieten van motorrijden omdat ik met veel vertrouwen op de motor zit."

Niels

Veelgestelde vragen

 • In welke stappen behaal je je motorrijbewijs?

  De eerste fase van de praktijk lessen start met voertuigbeheersing (AVB). Op een afgesloten terrein leer je onder andere achteruit parkeren, slalommen, wegrijden uit parkeervak, achtjes draaien en stapvoets rijden. Als je dit beheerst volgt een examen.

  Lees meer over het motorexamen voertuigbeheersing (AVB)

  De volgende stap zijn de praktijklessen verkeersdeelneming (AVD), waarna ook een praktijk examen volgt.

  Lees meer over motorexamen verkeersdeelneming (AVD)

  Voordat je het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de motor mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Heb je alles voldoende afgerond dan ontvang je het felbegeerde roze pasje, je motorrijbewijs!

 • Wat kost motorrijles bij deRijder?

  De prijzen van deRijder in 2023 zijn als volgt:

  Aantal lesuren Prijs Incl BTW
  Try-out 1,5 € 65,-
  Startpakket (*)(**)
  10 € 998,-
  Aanvullende lessen 1 € 62,50
  2 € 125,-
  4 € 250,-
  6 € 375,-
  8 € 500,-
  10 € 625,-
  Her-examens (**) AVB € 127,50
  AVD € 270,-
  (*) Inclusief 1x AVB en 1x AVD examen
  (**) Examenkosten zijn inclusief reistijd terug vanaf het examen
deRijder lesmotoren motorrijles
deRijder motorrijles garderobe